castle-bytham-shop-150 Facebook circle blue large

What

The front of the building faces north.  Towards the old Castle Bytham village centre.  

 

Canopies over the front of the building will allow some stock items to be positioned outside when possible, as well as offering cover for customers in wet weather.  The internal configuration is still being worked out but the right side cafe area will have views overlooking the quarry, whilst there are minimal windows on the east side along Station Road.

 

Access from Station Road onto the car park is deconflicted from delivery vehicles further south with access to the storeroom.  

 

These plans are subject to approval by SKDC.

 

The Steering Group preferred structure is a prefabricated wooden “barn” like building that we feel fitting to the rural environment.  They can be rapidly constructed and allow flexible use of the interior.  Such a design has a rural appearance and “farm shop” atmosphere in keeping with the aim of promoting local produce.  

 

 

 

 

Apart from a car park the intention is to also allocate space for the mobile Post Office, Mobile Library and possibly other external services, offering power and Wi Fi connection.  Outside seating for the cafe area, sympathetic tree and shrub planting are also under included.  

 

shop-plan shop-front-aspect